Adoptera

Under adoptera finner du de djur som är redo att flytta till nya hem.

Hittar du inte just det djur du söker? Skicka in en intresseanmälan och berätta vad för djur du söker efter, då alla djur inte ligger på hemsidan ännu. De kanske står på kö in eller så har vi inte fått bilder på dom ännu.

Intresserad av att adoptera? Här kan du finna information om adoptering´

GÖR EN GOD GÄRNING-ADOPTERA ETT HITTEDJUR

sidförklaring:

Hanar: Vuxna hanar färdiga för adoption. Kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade

Honor: Vuxna honor färdiga för adoption. Kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade

Ungkatter 6-18 månader: Ungkatter färdiga för adoption. Vaccinerade och avmaskade. De som uppnått könsmognad är även kastrerade och idmärkta.

Kattungar: Kattungar färdiga för adoption. Vaccinerade och avmaskade.

Kaniner: Kaniner färdiga för adoption.

Privata omplaceringar: Ägarägda katter som behöver omplaceras och bor kvar hos ägarna tills nya hem hittas. RHK kräver att alla ägarägda katter är kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade. Kattungar vaccinerade och avmaskade. Adoptionskostnaden går till RHK.

Äldre katter: Katter över 8 år har oftast mycket svårare att få egna hem. Katter över 8 år kostar 450 kronor (halva adoptionskostnaden) och ibland kan det vara aktuellt med enbart ett permanent jourhem då katten är sjuk utöver åldern. Då står RHK för veterinärvård och mediciner livet ut och jourhemmet för kärlek och omvårdnad livet ut. Det ska vara genomtänkt då katten är gammal och ytterliggare en flytt är högst olämpligt för kattens hälsa.

Snart bokningsbara: Katter som tagits in i karantän eller jourhem men som ännu inte är bokningsbara. Man kan ändå skicka en intresseanmälan och anmäla sitt intresse för katten, så diskuterar vi när det är möjligt för katten att flytta. Kanske är ni beredda att ta hem katten tidigare och vårda den tills den är bokningbar och sedan ta över katten helt? Kanske gör det er inget att katten ännu är blyg, att ni tycker det är det som är själva charmen att själva få se katten blomma upp till en trygg individ.

← Bakåt Till förstasidan