Samspel hund och katt(och smådjur)

HUND o KATT – HUR GÅR DET? 

 
(De tips och erfarenheter som kommit in finns längst ner på sidan!)

 

En av de absolut vanligaste frågorna då någon ringer och hör sig för om en katt som finns för ”adoption” är:

– Tycker han om hundar?

Helt klart är det många som har både hund och katt och det verkar i de allra flesta fall gå alldeles utmärkt. Men hur bär man sig åt för att få det att fungera? Är det så att vissa hundar och katter kan umgås med andra individer av den andra sorten och vissa kan inte? Eller beror det på hur man låter dem träffas första gången och sedan vänjer dem vid varandra?

En del katter som vi placerar om har levt med hundar och då kan vi tala om hur det gått, men oftast, och särskilt då det gäller hemlösa katter, så vet vi faktiskt inte. Att en hund jagar katter ute behöver inte alls betyda att de inte kan samsas inomhus med katter, och tvärtom. Vi har ändå känslan av att om man verkligen vill och är beredd att jobba lite med det, så kan hund och katt för det mesta samsas, även tillsammans med andra smådjur.

 

Du som har både hund och katt eller smådjur ihop, maila till info@ronnebyshittekatter.se och berätta om dina erfarenheter.
Säkert har många av er goda råd att ge som andra kan ha nytta av. Skicka gärna bilder av hund och katt tillsammans. De bilder och texter (behöver inte alls vara långt) som kommer läggs ut på hemsidan så alla kan läsa och få tips.

 

 

Vi på Ronnebys Hittekatter har (nästan) enbart goda erfarenheten utav samspelet mellan olika djur. Det hela blir vad man gör det till, och hur mycket man vet om samspelet och hur mycket man själv ska ”gå in” och styra upp eller låta dom sköta själva.

Här hos Ronnebys Hittekatters grundare Emma bor hundar, katter, kaniner och duvor som en enda stor familj.

← Bakåt Till förstasidan